TUDÓSOK ISTEN NYOMÁBAN

Ki gondolta volna, hogy Newton többet foglalkozott a Biblia tanulmányozásával, mint korszakalkotó tudományos kísérleteivel? Meg volt róla győződve: az utókor a vallásos témájú írásai miatt fog emlékezni rá, nem a modern fizikát megalapozó felfedezései miatt. Ráadásul nem ő az egyetlen, aki szilárdan hitte: Isten művét fedezi fel kutatásai révén.

„A BÉKÉS HARCOS”-SOROZAT KÖTETEI

Ki ne ismerné Dan Millman nevét és a békés harcos történetét, melynek mozifilm-változatát milliók látták világszerte? Olvasd el a teljes sorozatot – és most a tiéd lehet egy Kreatív iránytű is!! Kívánjuk, hogy te is megtaláld a magad Szókratészét, bejárd segítségével a valódi Énedhez vezető felfedezőutat, és te magad is segíthess ebben másoknak.

TÚLLÁTNI ÖNMAGUNKON

Gondolj életed azon szereplőire, akik a legjobb hatással voltak rád, akik arra inspiráltak, hogy a legjobbat hozd ki magadból. Miért szereted, tiszteled őket? Van valami abban, ahogy veled bánnak, amitől úgy érzed, hogy „látnak téged”. A kifelé irányuló szemléletmód elsajátítása tanulási folyamat. Tanuljuk, hogyan lehet túllátni önmagunkon.

EMBERLÉLEK

Mit ér a lelki fájdalmakkal küzdő, vagy épp létezését megérteni próbáló ember azzal, ha testi folyamatait lemérik és táblázatba foglalva az orra elé tolják? Míg legbelsőbb világában zajló folyamatokra csupán idegrendszeri és hormonális mechanizmusokként tekint, megfosztja magát a lelkéből fakadó minden csodától és szépségtől, ugyanakkor a fájdalom és a szenvedés minden továbblendítő erejétől, értelmétől, üzenetétől is.

TÖRJ KI A TÁRSFÜGGŐSÉGBŐL!

Úgy érzed, te vagy a felelős más rossz kedvéért, problémáiért? Bármit megteszel, mert félsz az elhagyástól? Úgy érzed, nem számít a véleményed? Önbizalomhiányos vagy és eltűröd a méltatlan bánásmódot? Neked szól ez a könyv, ha szeretnél egészséges én-határokkal rendelkezni, nyíltan kifejezni a szükségleteidet, végsősoron egyenrangú és szabad kapcsolatban, önazonosan élni.

A MESE GYÓGYÍT

Lelkünk mélyén tudjuk és érezzük, hogy a mesék mélységes titkokat rejtenek: segítenek eligazodni a belső folyamataink, gondolataink, érzelmeink útvesztőiben, és megmutatják, hogyan kerüljünk harmóniába önmagunkkal és a világgal. A sajátmesék rólunk és nekünk szólnak, saját lelkünk üzen és segít tovább bennünket azon az úton, amelynek bejárására egykor bizalommal, hittel telve elindultunk.

VEDD LE A MASZKOD! – Út az önazonos élethez

Mindannyian szenvedünk be nem gyógyult sebektől, fejlődési traumáktól, feloldatlan konfliktusoktól és kielégítetlen érzelmi szükségletektől. Egymást segítve feltárhatjuk és gyógyíthatjuk ezeket, hogy ne szenvedjünk és ne bántsuk tovább akaratlanul környezetünket is, hanem kiteljesedett, boldog életet élhessünk.

SZERETNI A TAKARÍTÁST!?

Hogyan hassuk át szeretettel mindennapi tevékenységeinket? Mivel szeretnénk megtölteni élettereinket? Örömmel, hálával, művészi inspirációval, lelki melegséggel? Csak rajtunk múlik! A szükségszerű rutint most felválthatja egy új minőség, amely áldásos hatással lesz ránk, a családunkra, az otthonunkra vagy a munkahelyi környezetünkre. Hiszen minden, amit szeretettel teszünk, pozitív változást hoz életünkbe. 

A MÉRGEZŐ SZÉGYEN GYÓGYÍTÁSA

Ez az őszinte és érzelmileg kitárulkozó hangvételű könyv John Bradshaw talán legmaradandóbb műve. Szívbemarkoló történeteken keresztül mutatja be, hogy a fiatalon megtanult és felnőttkorba is magunkkal hurcolt mérgező szégyen miként válik a kényszeresség, a társfüggőség, a túlteljesítés iránti késztetés és a szenvedélybetegség fő mozgatórugójává, a könyv második felében pedig kiutat mutat a szégyen csapdájából.

CSALÁDI TITKOK

E könyv sokkal többről szól a családi titkoknál: az olvasó betekintést nyerhet a családterápia módszerébe, miközben maga is egy gyógyulási folyamaton mehet keresztül. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék jobban megérteni önmagukat, a családon belül betöltött szerepüket, családi konfliktusaikat, generációs örökségüket, válaszokat szeretnének kapni a családjuk életében felszínre kerülő, nehezen megmagyarázható jelenségekre.

A SZÍVCSAKRA FELÉLESZTÉSE

A szív egy titok, egy misztérium. Nincs még egy olyan szervünk, amit ennyire összekapcsolnánk emberi mivoltunkkal, moralitásunkkal, és amivel ennyire azonosítanánk magunkat. A szív képes átalakítani a környezetében lévő rosszat, és képes minden ellentét feloldására. Nem áll bosszút, nem kényszerít és nem menekül el, hanem élő módon keresi és találja meg minden helyzetben a legmorálisabb megoldást.

ELILLANÓ LÉLEKZET – lélekemelő könyv a halálról

E mélységesen emberi, a nehézségeket sem elodázó írás arra hív, hogy megváltoztassuk a halálról alkotott képünket. „Memento mori!” – emlékezzünk a halálra, hogy beragyogja életünket, és e fényben felismerjük, mi az, ami igazán fontos, és ne mulasszunk el egyetlen percet sem, hogy ezt az örömöt megosszuk másokkal. Ezt tette a szerző, Paul Kalanithi is.

A MEGBOCSÁJTÁS KÖNYVE

Az emberi élet minősége bolygónkon semmi máson nem múlik, csak azon, hogy miként bánunk embertársainkkal nap mint nap. Emberek vagyunk, ezért előfordul, hogy kárt okozunk másoknak vagy önmagunknak. A megbocsájtás által tehetjük jóvá ezeket a tévedéseket, és foltozhatjuk be a társadalom szövetén keletkezett szakadásokat. E könyvvel arra hívunk, hogy járd velünk végig a megbocsájtás útját!

TUDOMÁNY ÉS SPIRITUALITÁS

Tudomány és spiritualitás című, legújabb könyvében dr. Rupert Sheldrake hét szellemi gyakorlatot vizsgál mélyrehatóan, leírva mindazokat az átalakító hatásokat, amelyek ezeknek tulajdoníthatók. Az író egyedi perspektívája, amellyel ezt a témát megközelíti, abból fakad, hogy magasan képzett tudós, ugyanakkor mély, megalapozott spirituális tudással és tapasztalatokkal rendelkezik.

KREATÍV IRÁNYTŰ – az önkifejezés útján

Ez a mű Dan Millman bestsellerszerző és lánya, Sierra Prasada különleges együttműködéséből született. A szerzőpáros célja az volt, hogy bátorítást és iránymutatást adjanak a kreativitás útján járóknak, illetve segítséget nyújtsanak az íróvá váláshoz. Ennek során személyes történeteikbe is beavatják az Olvasót, és felfedik a kreatív írás öt fázisát az ötlet felmerülésétől egészen a publikálásig.

POSZTROMANTIKUS STRESSZ-SZINDRÓMA

John Bradshaw új kutatása alapján a PRSD egy valós és súlyosan kapcsolatromboló pszichológiai rendellenesség, A szerző lépésről lépésre végezhető programot kínál az érett szerelem és az intimitás elmélyítésére, valamint egy egyszerűen elsajátítható gyakorlatsorozatot a házasság megmentéséhez és a jobb partnerré váláshoz. A könyv már több százezer pár életét változtatta meg világszerte.

A GONDOSKODÁS ALAPJAI

A szív regénye a valószínűtlen hősökről, akik minden ellenérv dacára nekivágnak Amerikának, betekintést engedve abba, mit is jelent törődni valakivel. Ez a melegszívű, ihletett írás az élet csapásait és értékes ajándékait teszi mérlegre az abszolút szépség pillanataival fűszerezve.

A TITKOS ISKOLA – A BÉKÉS HARCOS VISSZATÉR

A sorozat befejező kötetében Szókratész ismét lehetetlennek tűnő küldetéssel bízza meg tanítványát, mi pedig elkísérhetjük eposzi méretű, kontinenseken átívelő, izgalmas útjára, és nyomon követhetjük belső átalakulását.

A FEGYVERTELEN KATONA

Az Oscar-díjas film alapjául szolgáló életrajzi ihletésű kötet egy valódi háborús hős lebilincselően izgalmas története, aki rendíthetetlenül hitt abban, hogy küldetése nem a gyilkolás, hanem a gyógyítás. Legendává vált hősiessége a becsületesség drámai, igaz története, melyből ma is erőt meríthetünk mindennapi külső és belső harcaink megvívásához.

ERŐ A SZERETETHEZ

„Az erőszakmentesség középpontjában a szeretet áll” – vallotta Martin Luther King baptista lelkész, polgárjogi harcos. Fogadjuk hát szavait a szívünkbe, hogy kihajtsanak és utat mutassanak a jövő eljövendő nehézségei és lehetőségei közepette. Ahogy a béke e kiemelkedő nagykövete fogalmazott: „Ügyeljetek arra, hogy eszközeitek ugyanolyan tiszták legyenek, mint a cél, amit el kívántok érni.” Megérintő könyv a keskeny útról, a szív útjáról.

KÉRDEZZ MÁSKÉNT, ÉLJ MÁSKÉNT!

Minden helyzetben lehetőségünk van dönteni, és döntéseink alakítják az életünket. A jó döntés nem intelligenciánktól, megérzéseinktől vagy ismereteinktől függ. A döntéshelyzetek kérdésekként merülnek fel bennünk, a jó döntés pedig főként helyes megfogalmazásukon múlik.

ÖT TITOK, AMELYET FEL KELL ISMERJ, MIELŐTT MEGHALSZ

Hogyan élnél 18 ezer év élettapasztalattal? John Izzo 15 ezer embert kért meg, ajánljanak boldog, életükben értelmet találó embereket. Kiválasztott 235-öt, és feltette nekik az élet nagy kérdéseit. Válaszaik megnevettetnek, megérintenek, könnyekre fakasztanak. Bölcsességük arra inspirál, hogy felismerjük, mi az, ami valóban fontos, és kezünkbe vegyük a sorsunkat.

A SZOKÁS HATALMA – AVAGY BOLDOG EMBER NEM KÜZD A KILÓKKAL

Kutatások szerint akkor is automatikusan reagálunk, amikor tudatosan akarunk dönteni. Tudatalatti reakciók határozzák meg tetteinket, érzelmeinket és véleményalkotásunkat. De magunkhoz ragadhatjuk az irányítást, hatalmat nyerhetünk testsúlyunk, lelki folyamataink, függőségeink és sorsunk felett. Hiszen amit nem uralunk, az minket ural.