Rupert Sheldrake

Dr. Rupert Sheldrake angol író, a biokémia doktora, a Cambridge-i Egyetem biokémiai és sejtbiológiai tanszékének egykori igazgatója, filozófus, történettudós, a parapszichológia kutatója. 2013-ban beválasztották a világ száz vezető gondolkodója közé. Nevéhez fűződik a mofikus mezők elméletének megalkotása, amely magyarázatot ad a tudomány mai állása szerint megmagyarázhatatlan jelenségekre, például bizonyos állati viselkedésmódok, a növényi formák kialakulása vagy a telepátia területén.

Dr. Sheldrake Angliában született, de sok szállal kötődik Indiához, ahol sok évig a Királyi Természettudományos Társaság kutatójaként dolgozott, és első köny vét is itt írta A New Science of Life (Az élet új tudománya) címmel. Itt ismerte meg feleségét, Jill Purce zeneterapeutát is, akivel 1985 óta házasok, és két  fiuk született.

 Több, mint fél évszázadnyi kutatómunka, mintegy nyolcvan tanulmány elkészítése és tizenöt könyv kiadása után dr. Rupert Sheldrake a mai napig aktív, előadásokat tart és publikál, az élő és tudattal rendelkező univerzum elképzelése és a természet tudomány goethe-i, holisztikus megközelítése mellett érvelve, és harcolva az intellektuális dogmatizmus ellen.

Rupert Sheldrake: Tudomány és spiritualitás