Gondolj csak bele, milyen gyakran mondasz el történeteket! Napi szinten ki kell fejezned magad a családod és barátaid előtt, de gyakran idegenek előtt és a közösségi médiában is. A kreatív feladat, aminek örömforrásnak kellene lennie, zavartságot, kételyt és blokkot is okozhat. Ez azért van, mert nagy jelentősége van annak, hogy milyen történteteket mondasz el, és hogyan mondod el őket. Kreatív iránytű című könyvükben Dan Millman és lánya, Sierra Prasada útmutatást és bátorítást nyújtva segítenek át az írással, vagy bármilyen kreatív feladattal kapcsolatos blokkon. Innovatív feladatokat adnak, amelyek megvilágítják előtted az utat és komoly gyakorlatra tehetsz szert általuk az írás terén. Dan és Sierra egyik fő célja a könyvvel, hogy kapcsolatba kerülj a belső történetmondóddal, és közvetlen tapasztalatot szerezz a kreatív írás öt fázisáról, amelyek az ötletedtől egészen a publikálásig vezetnek.

Amivel – sok más mellett – találkozhatsz a könyvben:

  • A kreativitás öt univerzális fázisa
  • Hogyan juss túl az önbizalomhiányon és a kételyen
  • Tanulj meg hatni a közönségedre
  • Érd el magadban a bátorság és ihlet rejtett erőforrásait
  • Hogyan nyiss ajtót új lehetőségekre és meglátásokra
  • A végkifejlet: kreatívabb és örömtelibb élet

Olvasói vélemények a könyvről:

„A szerzők jóval tovább mennek az írástechnikák bemutatásánál: mivel érintik az öntudat, az úton járás és a kitartás témáit is, ahogy végigvisznek a folyamaton, közben értékes leckéket adnak az életről is.”

– Suyash

„Az irás birodalmának valósághű térképe!”

– Erica

„Egy ideje próválkozom az írással, ebben a könyvben megtaláltam a módszert, hogyan kerüljek ki az elkerülhetetlen gödörből, amibe idáig minden alkalommal beleestem.”

– Ed