Komáromy Zoltán

Komáromy Zoltán grafikusként dolgozik a Napfényes Élet Alapítványnál, szabadidejében organikus csobogókat tervez és készít.

Váradi Tibor révén ismerkedett meg az antropozofikus szellemtudománnyal. Egy idő után a munkája során felmerült benne, vajon bizonyos formák, szimbólumok, térbeli testek mit jelentenek, milyen szellemi tartalmakat hordoznak. Tudni szerette volna, hogyan lehetne belevinni a szakmai életébe a szellemtudományos tanításokat.

Sokáig kutatta, tanulmányozta külföldi tudósok munkásságát e téren (pl. Rudolf Steiner, Paul Schatz, George Adams, Lawrence Edwards, Helmut Warm, Drunvalo Melkizedek), majd az időközben gyarapodó tapasztalatai és meglátásai alapján egy olyan kreatív tanfolyamot állított össze, ami szerkesztéseken, térbeli építésen, rajzoláson és modellezésen keresztül világít rá szellemtudományi összefüggésekre.

Idestova 10 éve tart szakrális geometria tanfolyamokat különböző témákban, valamint rendszeresen publikál az alapítvány Manifesztum című, kéthavonta megjelenő holisztikus folyóiratában. Előadásokat is tart. Részt vett és vesz az angliai (Nailsworth-i) antropozófus projektív geometria konferenciákon, ahol előadásokat és prezentációkat tart a témában.

Legutóbbi kutatásai eredményeit gyakorlatias módon adja át a tanfolyamokban az érdeklődőknek. Tanulmányozta többek közt az Országház arányrendszerét és felépítését is, ahol elsőként fedezte fel Steindl Imre ez idáig „ismeretlen tervét”, az Országházunkat meghatározó elveket. Az időközben összegyűlt írásaiból kiadónknál megjelent a Szakrális geometria – A tér és a formák titkai című könyve, amely sok, a magyarságot érintő témát is tartalmaz tudományos szempontból.

Komáromy Zoltán: Szakrális geometria – A tér és a formák titkai