• Akció!

  Arthur király és a kerekasztal lovagjai

  Original price was: 4,900 Ft.Current price is: 4,165 Ft.
  Roger Lancelyn Green:

  Arthur király és a Kerekasztal lovagjai

  9–99 éves korig minden korosztálynak szívből ajánljuk!
  „Avalon lakói, a tündérek három ajándékkal áldották meg Arthurt, ezek pedig: hogy mind közül ő legyen a legkitűnőbb lovag; hogy ő legyen a legnagyobb király, aki ezen az országon valaha is uralkodik; és hogy sokáig éljen, tovább, mint bármelyik halandó ember.”
  Legenda kel életre, amikor a fiatal Arthur találkozik Merlinnel és kihúzza a kőbe zárt kardot, bizonyítékául annak, hogy égi hatalmak akarják őt királlyá tenni. Az ifjú uralkodó a harcok dúlta földből az áldások országát hozza létre, és maga köré gyűjti a legnemesebb, legbátrabb lovagokat, hogy társai legyenek a Kerekasztalnál mint birodalma békéjének és igazságosságának fenntartói.
  Roger Lancelyn Green klasszikusa gyönyörű irodalmisággal tárja elénk Arthur és a Kerekasztal lovagjainak szívdobogtató történeteit jóról és rosszról, lovagi erényekről és bátor kiállásról, szerelemről és harcról, varázslatról és szentségről. Uralkodásának tetőpontján Arthur udvarában megjelenik maga a Szent Grál is, amelyhez „nem földi erővel juthatsz el, hanem csakis a szív tisztaságával”.
  A kötet magyar fordítása Abrudán Katalin műfordító igényes munkája.
 • Akció!

  A kis herceg – belső utazás a szívünkhöz

  Original price was: 3,900 Ft.Current price is: 3,390 Ft.
  Olvasóink egyik nagy kedvence két mű egy kötetben: tartalmazza A kis herceg című regényt és annak értelmezését.
  Miről szól a második rész? A kis herceg mint bensőséges Isten-élmény: Hans-Bernd Neumann ezzel az értelmezéssel teljesen újszerű meg­vi­lá­gításba helyezi számunkra gyermekkorunk kedvelt tör­té­ne­tét. Felnyitja a szemünket Saint-Exupéry klasszikusának azon spirituális elemeire, amelyeket az ősi keresztény írásokban is megtalálhatunk.
  Választ kapunk a kérdésre: valójában Ki lép oda hozzánk szeretetteljesen életünk legnagyobb krízisei közepette, hogy feláldozza magát értünk?
  „Ha többet látsz A kis hercegben egy gyerekkönyvnél, akkor előbb-utóbb felteszed magadnak a kérdést, hogy ki is lehet a kis herceg? Kivel találkozol az élet és halál közötti küszöbön, amikor sérült repülőgéped kényszerleszállást hajt végre a sivatagban? A keresztények úgy hiszik, hogy ezen a küszöbön magával Jézus Krisztussal találkozol.” Erről szól ez a könyv: mit jelent a szeretet isteni lényével találkozni a szívünkben, közel kerülni hozzá és megérintődni általa.
 • Dan Millman ezúttal a hegyek közé, az erdei vadonba hívja olvasóit, hogy tartsanak vele egy inspiráló utazásra, amelyet egy titokzatos Bölcs társaságában tesz meg. Próbákon, tapasztalatokon és szórakoztató történeteken keresztül vezeti a Bölcs a főhőst a 12 princípium, a Szellem törvényei megismeréséhez, amelyek az emberi lét alapját képezik: az egyensúly, a döntés, a folyamat, a jelenlét, az irgalom, a hit, az elvárás, az önazonosság, a cselekvés, a körforgás, az önátadás és az egység törvényéhez.
  A könyv megmutatja nekünk, hogyan tudnak ezek a kulcsok – amelyek minden vallás, kultúra és erkölcsi norma alapjait képezik – mélyebb megértéshez és a világhoz való helyes kapcsolódáshoz vezetni. Arra is fény derül, hogy ezek az alapelvek miként tudják átalakítani kapcsolatainkat, karrierünket, a pénzügyi helyzetünket vagy az egészségünket.
   
   
  „Az alkímia, amiről én beszélek, életed alacsonyabb rendű elemeit – a félelmeket, a zavarodottságot, a nyugtalanságot és a nehézségeket, amivel szembesülsz – képes a derű és öröm, a szabadság és a tisztaság aranyává változtatni.”
   
  „A jó szándékot nem lehet megenni – kezdte. – Ennek az ételnek az elkészítéséhez kigyomláltam a földet, felástam és elvetettem a magokat, mielőtt arathattam a termést. Ebben a világban az élethez többre van szükség álmoknál és jó szándéknál; cselekedni kell.”
    „Fiatal tanulóként Indiában értékes leckét tanultam. Abban az időben egy kiváltságos család sarja voltam, időm java részét olvasással töltöttem. Egy napon utazás közben, amikor egy hajós egy folyón vitt keresztül, előadtam neki, hogyan halmoztam fel tudásomat. A hajós figyelmesen hallgatott; aztán egy idő múlva megkérdezte, tudok-e úszni. – Nem – válaszoltam –, nem tudok. – Akkor sajnos attól tartok, a sok tudásod most kárba vész – mondta a hajós. – Ez a csónak süllyed.
  Mindketten nevettünk, mikor a csattanóhoz ért.
  – És, mi történt? – kérdeztem tőle.
  – Ó, hát belefulladtam – válaszolta. – Ezt a leckét sosem fogom elfelejteni.”
   
  „– Rabbi – kérdeztem –, hol vannak a bútorai?
  – És a tieid? – kérdezte.
  – Az enyémek? De hát én csak átutazóban vagyok.
  – Akárcsak én – válaszolta.”
 • Akció!

  A fegyvertelen katona

  Original price was: 2,900 Ft.Current price is: 2,465 Ft.
  Booton Herndon

  A fegyvertelen katona

  Olvass bele a könyvbe! Egy valódi háborús hős megrendítő, lebilincselően izgalmas, igaz története, amely hitre, elköteleződésre, bátorságra és önfeláldozásra indít. A 77. Gyaloghadosztály katonáinak nem fért a fejébe, hogy Desmond T. Doss közlegény hogyan vállalkozhatott önként a II. világháború borzalmaira egy szál fegyver nélkül, amivel védhette volna magát. Amikor Desmond az ágya mellé térdelt, hogy imádkozzon, társai bakancsokkal dobálták és sértegették. Még a parancsnoka is ki akarta dobni a seregből. De a halk szavú szanitéc kitartott amellett, hogy az ő küldetése nem a gyilkolás, hanem a gyógyítás. Amikor pedig az egységét a csatamezőre vezényelték, bebizonyította páratlan bátorságát és hősiességét. A háború egy borzalmas napján az Okinaváért vívott csatában Desmond korábbi kínzói tucatjával feküdtek a csatatéren, sebesülten és véresen. Ahogy záporoztak a japán lövedékek, a vég elkerülhetetlennek tűnt. Képes lehetett egyetlen, fegyvertelen ember arra, hogy megmentse az életüket? Ez a lenyűgöző könyv feltárja, hogyan lett Desmond Doss az első, fegyveres szolgálatot lelkiismereti okból megtagadó katona, aki megkapta a létező legmagasabb katonai kitüntetést, a Kongresszusi Becsületérmet. Legendává vált hősiessége a becsületesség, megváltás és feddhetetlenség drámai, igaz története, ami arra inspirálja az Olvasót, hogy minden körülmények között bátran merjen kiállni szívbéli meggyőződése mellett.  
 • Akció!

  Dan Millman – A titkos iskola

  Original price was: 2,900 Ft.Current price is: 2,465 Ft.
  Dan Millman:

  A titkos iskola

  Olvass bele a könyvbe! …Az út véget ér A békés harcos sorozat befejező kötetét tartja kezében az olvasó. A történet, ami az elmúlt közel negyven évben emberek millióit indította el a spirituális keresés útján, most lezárul, a tanítás kiteljesedik. Szókratész ismét lehetetlennek tűnő küldetéssel bízza meg tanítványát, mi pedig elkísérhetjük Dan Millmant eposzi méretű, kontinenseken átívelő, izgalmas útjára, és nyomon követhetjük belső átalakulását. Véletlennek tűnő események, hétköznapi embereknek látszó spirituális segítők, megérzések, látomások és inspirált gondolatok egyre tisztábban felismert összhangja vezeti Dant Hawaiiból a Mojave sivatagba, majd a Távol-Keletre, hogy megtalálja a titkos iskolát, amelynek felkutatásával Szókratész megbízta, és megfejtse a tanításokat, amelyeket mestere egy naplóban hagyott rá. És ahol a fizikai és a szellemi világ ösvényei egybefonódnak, ott feloldódnak a legvégsőbb ellentétek és feltárulnak az emberi élet misztériumai. Az emlékezetes szereplőkkel és életveszélyes kalandokkal teli út a valóság, az én és a halál természetét feszegeti, és felfedi a titkot, amely olyan ősi, mint e világ gyökerei. Ébredj rá te is a paradoxon, a humor és a változás titkos hatalmára! Légy részese a látomásnak, amely örökre megváltoztathatja azt, ahogy az életben rejlő lehetőségekre tekintesz!
  „Élj úgy, mintha a döntéseid tudatosak lennének, hogy felelősséget vállalhass értük! 
  Élj úgy, mintha léteznének véletlenek, hogy éber maradhass! 
  Élj úgy, mintha független, önálló személyiség lennél, hogy teljes mélységében értékelhesd veleszületett értékességedet és egyedi sorsodat! 
  És élj úgy, mintha a halál valóságos lenne, hogy kiélvezhesd a páratlan lehetőséget, amelyet életnek hívunk itt, a Föld nevű bolygón.”
   
  „Még egy közönséges nap is hozhat olyan finom változást a tudatosságunkban, amely hidat ver a földi lét és a transzcendens közé, átmenetileg megszabadít minket a halálfélelemtől, és felfedi az örök élethez vezető átjárót.”
   
  „Egy csónakban ülsz, amely lefelé úszik az idő folyóján. Aki a parton áll, a hagyományos szemszögből látja a csónakot, a múlt felől a jelen, majd a jövő felé haladni – még akkor is, ha te teljesen mozdulatlanul ülsz, az örökkévaló jelenben.”
   
  „Ha két ember kinéz egy cella ablakán, az egyik sarat lát, a másik a csillagokat.”
 • Akció!

  Elillanó lélekzet

  Original price was: 3,500 Ft.Current price is: 2,975 Ft.
  Paul Kalanithi

  Elillanó lélekzet

  Olvass bele a könyvbe! Megjelenése óta az Elillanó lélekzet vezető bestseller. Tíz hónap alatt 42 nyelven adták ki, díjakat nyer, tévéműsorok foglalkoznak vele, cikkeket, blogbejegyzéseket írnak, könyvajánló videókat készítenek róla, kézről kézre jár az emberek között, és akik megismerik, ajándékként adják tovább barátaiknak. Mivel magyarázható ez a hatalmas érdeklődés? Paul Kalanithi idegsebésznél 36 éves korában negyedik stádiumú tüdőrákot diagnosztizálnak, és ezzel a jövő, melyet feleségével megálmodtak, szertefoszlik. Úgy dönt, hogy emlékiratokban örökíti meg élettörténetét és mindazt a jót, amit a haláltól kapott, mielőtt átadta volna magát neki. Az utolsó lapokat felesége Paul 2015. március 9-i halálát követően írta meg. Így született meg ez a könyv. „A halál gondolata aggasztó, de hiába: mégsem élhetünk nélküle.” A szerző betekintést enged kétségekkel teli gyötrődésébe, keresésébe, így megérezhetjük, milyen lenne „mindent” elveszíteni. Könyve mégis szívmelengető életigenlést és hálát ébreszt bennünk szeretteinkért és az örömökért, melyekkel az élet a születés és a halál között elhalmoz minket, és amelyeket korábban talán észre se vettünk. A lélek mélységét feltáró ideák és a megtörtént kórházi esetek lélegzetelállítóan izgalmas váltakozása teszi ezt a könyvet letehetetlenné. Ami e kettőt összeköti, az a szerző mélységes humanizmusa, amely megnyilvánul mind a volt betegei iránt, mind pedig abban a képességében, amellyel az élet lényegét ebben a könyvben oly szívhez szólóan megragadta.
 • Dan Millman:

  Szókratész utazásai

  Olvass bele a könyvbe! Dan Millman (A békés harcos útja, Erre születtél) nagy sikerű kalandregénye olvasók ezreit ragadta magával, és három hónap után megérett a második magyar kiadásra. A Szókratész utazásai életünk legprovokatívabb kérdéseit feszegeti:
  • Mi célja van a szenvedéseinknek?
  • Hol ér véget a sodródás, és kezdődik el az igazi Élet?
  • Lehet esélye egy békés szívnek a gátlástalan gonoszsággal és a féktelen erőszakkal szemben?
  „Békélj meg magaddal, és nem lesz senki, aki legyőzhet. És senki, akit te kívánnál legyőzni.” „Szergej hároméves volt, amikor a katonák közé került. Tizenöt évesen a vadonba szökött, és semmi másba nem kapaszkodhatott, csak egy nagyapa emlékébe, aki Szókratésznak nevezte őt.Így kezdődik a viszontagságokkal teli kalandos élet, amely olvasók millióinak az életét változtatta meg világszerte. Bátorságnak és hitnek, szerelemnek és fájdalomnak a regénye ez, amely feltárja előttünk a harc művészetének legmagasabb formáját, a béke ösvényét. „Megerősített és az élet iránti csodálattal töltött el ez a könyv.” (egy olvasó leveléből) „Millman élvezetes, gördülékeny stílusának köszönhetően ezt a könyvet képtelenség letenni.” (Publisher’s Weekly)
 • Akció!

  A gondoskodás alapjai

  Original price was: 2,900 Ft.Current price is: 2,465 Ft.
  Jonathan Evison

  A gondoskodás alapjai

  Olvass bele a könyvbe! Jonathan Evison megalkotta a szív regényét – a valószínűtlen hősök regényét, akik minden ellenérv dacára nekivágnak Amerika útjainak –, és legfőképpen egy olyan történetet, amely mély betekintést enged abba, hogy mit jelent valóban törődni egy másik emberrel. Kirobbanó energiájával és telve az abszolút szépség pillanataival, ez a melegszívű és ihletett regény az élet szörnyű csapásait és mérhetetlen ajándékait teszi mérlegre. A gondozásról szóló kézikönyvek nem készítették fel Bent arra, hogy hogyan bánjon Trevvel, a kerekesszékhez kötött, szarkasztikus tinédzserrel. Vagy hogy mi fog történni, ha elviszi a fiút egy hosszú utazásra, amely mindkettejük életét megváltoztatja. A méltán népszerű könyvből Selena Gomez és Paul Rudd főszereplésével csodálatos road movie készült 2016-ban. „Gyengéd és szívfacsaró, ugyanakkor meglepően vicces.” The Washington Post, Az év könyve 2012 „Jonathan Evison tehetséges mesélő, elképesztő humorérzékkel és fáradhatatlan empátiával az emberiség iránt, megmutatva annak szomorú, gyarlósággal telt ragyogását.” Patrick deWitt, regény- és forgatókönyvíró „E regény sikerének titka azt hiszem az, hogy egyszerre érzelmes ÉS pokolian vicces, ami ritka és felvillanyozó keverék.” Ben Loory, író
 • Valaki hőse

  2,700 Ft
  Mårten Sandén

  Valaki hőse

  Olvass bele a könyvbe! Ifjúsági regény, 10 éves kortól ajánlott Viktor Stenmark teljesen jelentéktelen. A suliban a legtöbb gyerek valószínűleg még a nevével sincs tisztában. Talán még a létezéséről sem tudnak. Amit azonban Viktor sem tud, az az, hogy zavarba ejtő események sorozata hamarosan oda vezet majd, hogy soha többé nem kell jelentéktelennek éreznie magát. Az újságok tényként fogják közölni, hogy a városba egy szuperhős érkezett. Mårten Sandén humoros és letehetetlen regénye tele van kínos helyzetekkel és szívmelengető, érzelmekkel áthatott történésekkel, melyek megnevettetnek minket. Nem nehéz azonosulnunk Viktorral, akinek az a vágya, hogy fontossá váljon. Ki ne akarna hőssé válni, vagy legalább valaki hőse lenni egy kis időre?

Cím

Go to Top