Dan Millman – Szókratész utazásai

2,465 Ft

Dan Millman:

Szókratész utazásai

Olvass bele a könyvbe!

Dan Millman (A békés harcos útja, Erre születtél) nagy sikerű kalandregénye olvasók ezreit ragadta magával, és három hónap után megérett a második magyar kiadásra. A Szókratész utazásai életünk legprovokatívabb kérdéseit feszegeti.
Mi célja van a szenvedéseinknek?
Hol ér véget a sodródás, és kezdődik el az igazi Élet? Lehet esélye egy békés szívnek a gátlástalan gonoszsággal és a féktelen erőszakkal szemben?
„Békélj meg magaddal, és nem lesz senki, aki legyőzhet. És senki, akit te kívánnál legyőzni.”
Szergej három éves volt, amikor a katonák közé került.
Tizenöt évesen a vadonba szökött, és semmi másba nem kapaszkodhatott, csak egy nagyapa emlékébe, aki Szókratésznak nevezte őt. Így kezdődik a viszontagságokkal teli kalandos élet, amely olvasók millióinak az életét változtatta meg világszerte. Bátorságnak és hitnek, szerelemnek és fájdalomnak a regénye ez, amely feltárja előttünk a harc művészetének legmagasabb formáját, a béke ösvényét.

„Megerősített és az élet iránti csodálattal töltött el ez a könyv.”
(egy olvasó leveléből)

„Millman élvezetes, gördülékeny stílusának köszönhetően ezt a könyvet
képtelenség letenni.” (Publisher’s Weekly)

Cikkszám: 978-963-89405-7-5 Kategóriák: ,

Életünk legprovokatívabb kérdéseit feszegeti Dan Millman (A békés harcos útja, Erre születtél) nagy sikerű kalandregénye, mely három hónap után megérte a második magyar kiadást.
Milyen erő formálja sorsunkat? Mi célja van a szenvedéseinknek? Miként nyerhet újra értelmet egy összeomlott élet? Ellen lehet állni a féktelen erőszaknak erőszak alkalmazása nélkül? Lehet esélye egy békés szívnek a gátlástalan gonoszsággal szemben?

Idézetek a könyvből:

„Az értelem nagyszerű létra, ha az égre törsz, de a mennyekig sajnos nem ér fel. Csak a szív bölcsessége képes megvilágítani az oda vezető utat.”

„Az igazi harcos, Szókratész, még harc közben is megőrzi az ember­ségét. Hiába aratsz kegyetlen győ­zel­­met, a lelkedet ugyanúgy elveszt­heted. Amikor szembeszállsz a sárkánnyal, magad is sárkánnyá válhatsz.”

„Egy élet egy pillanat alatt ki­for­­dul­hat a sarkaiból, egy szív megnyílhat egyetlen kegyes pillanatban. A pillanatra felkészülni azonban egy élet is kevés lehet…”

„Egy gyermek rácsodálkozik minden pillanatra, tervek vagy elvárások nélkül. Ez helyes módja a harcnak… helyes módja az életnek.”

„Eszébe jutott egy történet, amit Szerafim mesélt neki egy ember­ről, aki mindig fáradtnak érezte magát, és mindennap több erőért imádkozott. Imáira soha nem ér­kezett válasz, mígnem egy nap, két­ségbeesésében így kiáltott fel:
– Kérlek, Uram! Töltsd meg testem edényét életerővel!
Mire Isten így felelt:
– Én mindennap megtöltöm, de valahol ereszt!”

Cím

Go to Top