Elillanó lélekzet

2,975 Ft

Paul Kalanithi:

Elillanó Lélekzet

Olvass bele a könyvbe!

Megjelenése óta az Elillanó lélekzet vezető bestseller. Tíz hónap alatt 42 nyelven adták ki, díjakat nyer, TV-műsorok foglalkoznak vele, cikkeket, blogbejegyzéseket írnak, könyvajánló videókat készítenek róla, kézről kézre jár az emberek között, és akik megismerik, ajándékként adják tovább barátaiknak. Mivel magyarázható ez a hatalmas érdeklődés?
Paul Kalanithi idegsebésznél 36 éves korában négyes stádiumú tüdőrákot diagnosztizálnak, és ezzel a jövő, amit feleségével megálmodtak, szertefoszlik. Úgy dönt, hogy emlékiratokban örökíti meg élettörténetét, és mindazt a jót, amit a haláltól kapott, mielőtt átadta volna magát neki. Az utolsó lapokat már felesége írta meg, miután Paul 2015. március 9-én meghalt. Így született meg ez a könyv.

„A halál gondolata aggasztó, de hiába: mégsem élhetünk nélküle.”

A szerző betekintést enged kétségekkel teli gyötrődésébe, keresésébe, így megérezhetjük, milyen lenne „mindent” elveszíteni, könyve mégis szívmelengető életigenlést és hálát ébreszt bennünk szeretteinkért és az örömökért, amikkel az élet a születés és a halál között elhalmoz minket – amelyeket korábban észre se vettünk. A lélek mélységét feltáró ideák és a lélegzetelállítóan izgalmas, megtörtént kórházi esetek váltakozása teszi ezt a könyvet letehetetlenné. Ami e kettőt összeköti, az a szerző mélységes humanizmusa, amely mind a volt betegei iránt megnyilvánul, mind pedig abban a képességében, amellyel az élet lényegét ebben a könyvben olyan szívhez szólóan megragadta.

Cikkszám: 978-615-80434-5-8 Kategória:

Cím

Go to Top