Elillanó lélekzet

2,975 Ft

Paul Kalanithi

Elillanó lélekzet

Olvass bele a könyvbe!

Megjelenése óta az Elillanó lélekzet vezető bestseller. Tíz hónap alatt 42 nyelven adták ki, díjakat nyer, tévéműsorok foglalkoznak vele, cikkeket, blogbejegyzéseket írnak, könyvajánló videókat készítenek róla, kézről kézre jár az emberek között, és akik megismerik, ajándékként adják tovább barátaiknak. Mivel magyarázható ez a hatalmas érdeklődés?

Paul Kalanithi idegsebésznél 36 éves korában negyedik stádiumú tüdőrákot diagnosztizálnak, és ezzel a jövő, melyet feleségével megálmodtak, szertefoszlik. Úgy dönt, hogy emlékiratokban örökíti meg élettörténetét és mindazt a jót, amit a haláltól kapott, mielőtt átadta volna magát neki. Az utolsó lapokat felesége Paul 2015. március 9-i halálát követően írta meg. Így született meg ez a könyv.

„A halál gondolata aggasztó, de hiába: mégsem élhetünk nélküle.”

A szerző betekintést enged kétségekkel teli gyötrődésébe, keresésébe, így megérezhetjük, milyen lenne „mindent” elveszíteni. Könyve mégis szívmelengető életigenlést és hálát ébreszt bennünk szeretteinkért és az örömökért, melyekkel az élet a születés és a halál között elhalmoz minket, és amelyeket korábban talán észre se vettünk.

A lélek mélységét feltáró ideák és a megtörtént kórházi esetek lélegzetelállítóan izgalmas váltakozása teszi ezt a könyvet letehetetlenné. Ami e kettőt összeköti, az a szerző mélységes humanizmusa, amely megnyilvánul mind a volt betegei iránt, mind pedig abban a képességében, amellyel az élet lényegét ebben a könyvben oly szívhez szólóan megragadta.

Cikkszám: 978-615-80434-5-8 Kategória:

Cím

Go to Top