• Akció!

  Szakrális geometria – A tér és a formák titkai

  Original price was: 9,900 Ft.Current price is: 8,415 Ft.
  3., javított kiadás Szállítás február 23-tól Keménytáblás könyv • 200 színes oldal • 21×26 cm A könyvben többek között az alábbi kérdésekre is választ találhat a kedves Olvasó:
  • Mitől számít szentnek, szakrálisnak a geometria?
  • Kik foglalkoztak vele, és korunkban hogyan érdemes vizsgálni?
  • Milyen titkokat rejt egy egyszerű forma?
  • Hogyan dekódolható a geometria titkos nyelvezete?
  • Milyen formákhoz jutunk, ha organikus módon közelítünk a térbeli folyamatokhoz?
  • Miért tekinthetünk mandalaként egy rózsaablakra?
  • Mi a közös az Országház és a Szent Korona arányrendszerében?
    2010 óta tartok tanfolyamokat és előadásokat a szakrális geometria tárgykörében, amelyet emellett folyamatosan kutatok is. Az idők során felmerült igényekre és kérésekre válaszul e kötetben összegyűjtöttem az elmúlt évek legizgalmasabb felismeréseit, amelyeket napjainkban különösen időszerűnek tartok. Az egyes fejezetekben olyan érdekfeszítő összefüggéseket vizsgálunk majd, amelyek még a témában járatosak körében is csak kevéssé vagy egyáltalán nem ismertek. Különleges módon, szellemi alapokról indulva röviden áttekintjük a geometria és a számok spirituális hátterét, valamint azt, hogyan viszonyultak évezredekkel ezelőtt élt őseink a tudományokhoz, főként a matematikához és a mértanhoz. Emellett megvizsgáljuk a modern, nemeuklideszi geometriák szerepét és jelentőségét, valamint az aranymetszés és más geometriai összefüggések szellemi hátterét is. A könyvben továbbá szó esik a rózsaablakokról és a mandalákról, illetve a Szent Korona és az Országház arányrendszerének elemzéséről, melynek során betekintést nyerhetünk Steindl Imre rejtélyes megoldásokat tartalmazó tervébe.

  Komáromy Zoltán

  Tartalom
  • Szakrális geometria – A tudomány, a művészet és a spiritualitás kapcsolata
  • A számok és az alapformák lényegéről – Püthagorasz, Platón és a görög misztériumok
  • A geometria gyökerei – Kitágulás, összehúzódás és metamorfózis
  • Formák szintézise – Ég és Föld násza a szakrális geometria nyelvén
  • Az aranymetszés titkai – Az isteni arányosság nyomában
  • A rózsaablakok világa – Gótikus mandalák nyomában
  • A Szent Korona rejtélyes arányrendszere – Nemzeti jelképünk a számok, a formák és az aranymetszés tükrében
  • Az Országház és a Szent Korona geometriai kapcsolata – A Gondviselés formai lenyomata
 • Akció!

  A kis herceg – belső utazás a szívünkhöz

  Original price was: 3,900 Ft.Current price is: 3,390 Ft.
  Olvasóink egyik nagy kedvence két mű egy kötetben: tartalmazza A kis herceg című regényt és annak értelmezését.
  Miről szól a második rész? A kis herceg mint bensőséges Isten-élmény: Hans-Bernd Neumann ezzel az értelmezéssel teljesen újszerű meg­vi­lá­gításba helyezi számunkra gyermekkorunk kedvelt tör­té­ne­tét. Felnyitja a szemünket Saint-Exupéry klasszikusának azon spirituális elemeire, amelyeket az ősi keresztény írásokban is megtalálhatunk.
  Választ kapunk a kérdésre: valójában Ki lép oda hozzánk szeretetteljesen életünk legnagyobb krízisei közepette, hogy feláldozza magát értünk?
  „Ha többet látsz A kis hercegben egy gyerekkönyvnél, akkor előbb-utóbb felteszed magadnak a kérdést, hogy ki is lehet a kis herceg? Kivel találkozol az élet és halál közötti küszöbön, amikor sérült repülőgéped kényszerleszállást hajt végre a sivatagban? A keresztények úgy hiszik, hogy ezen a küszöbön magával Jézus Krisztussal találkozol.” Erről szól ez a könyv: mit jelent a szeretet isteni lényével találkozni a szívünkben, közel kerülni hozzá és megérintődni általa.
 • Akció!

  Tudósok Isten nyomában – Hitvalló gondolatok a modern természettudomány meghatározó alakjaitól

  Original price was: 3,500 Ft.Current price is: 2,975 Ft.
  Gondoltad volna, hogy Newton többet foglalkozott a Biblia tanulmányozásával, mint korszakalkotó tudományos kísérleteivel? Még kevésbé gondolnánk, hogy meg volt róla győződve: az utókor a vallásos témájú írásai miatt fog emlékezni rá, nem a modern fizikát megalapozó felfedezései miatt. Ha belelapozunk fizika-, kémia- és biológiakönyveinkbe, sorra találjuk azokat a tudósokat, akik csodálattal hajoltak meg a természetben fellelhető szépség és hatalmas bölcsesség előtt. Sokan közülük nyíltan vállalták: a természetben Isten művét látják, kutatásaik és felfedezéseik nem eltávolították, hanem megerősítették őket hitükben. Ez a sor napjainkig folytatható, jelentősen átírva azt a képet, ami tanulmányaink során kialakulhatott bennünk a tudomány és a vallás elkülönültségéről, szembenállásáról, a materializmus „tudományosan megalapozott igazságáról”, illetve a vallás „tudomány általi meghaladottságáról”. A szerzők hiánypótló idézetgyűjteményükkel igyekeztek hidat építeni a szakadék fölé, ami a tudomány és a vallás szembenállása révén keletkezett. A kötetben szereplő húsz tudós a tudománytörténet legnagyobbjai közé tartozik – megtalálhatók közöttük a tudományos forradalom vezéralakjai, a modern természettudomány alaptéziseinek lefektetői, illetve Nobel- és Templeton-díjasok is. Gondosan válogatott idézeteik közül számos most jelenik meg először magyar nyelven.
 • Akció!

  Pippa és Pelle a kertben

  Original price was: 2,900 Ft.Current price is: 2,320 Ft.
  Pippa és Pelle kalandjai sorozatunk harmadik kötetében a tavaszi kertbe vezetnek minket. A manócskák ásnak, vetnek, öntöznek, és  nemsokára sárgarépa, spenót, saláta és élénkpiros eper nő az ágyásokban. Pippa és Pelle méhecskék, pillangók és csigák társaságában boldogan figyelik, hogyan éled fel körülöttük a természet.
 • Akció!

  Arthur király és a kerekasztal lovagjai

  Original price was: 4,900 Ft.Current price is: 4,165 Ft.
  Roger Lancelyn Green:

  Arthur király és a Kerekasztal lovagjai

  9–99 éves korig minden korosztálynak szívből ajánljuk!
  „Avalon lakói, a tündérek három ajándékkal áldották meg Arthurt, ezek pedig: hogy mind közül ő legyen a legkitűnőbb lovag; hogy ő legyen a legnagyobb király, aki ezen az országon valaha is uralkodik; és hogy sokáig éljen, tovább, mint bármelyik halandó ember.”
  Legenda kel életre, amikor a fiatal Arthur találkozik Merlinnel és kihúzza a kőbe zárt kardot, bizonyítékául annak, hogy égi hatalmak akarják őt királlyá tenni. Az ifjú uralkodó a harcok dúlta földből az áldások országát hozza létre, és maga köré gyűjti a legnemesebb, legbátrabb lovagokat, hogy társai legyenek a Kerekasztalnál mint birodalma békéjének és igazságosságának fenntartói.
  Roger Lancelyn Green klasszikusa gyönyörű irodalmisággal tárja elénk Arthur és a Kerekasztal lovagjainak szívdobogtató történeteit jóról és rosszról, lovagi erényekről és bátor kiállásról, szerelemről és harcról, varázslatról és szentségről. Uralkodásának tetőpontján Arthur udvarában megjelenik maga a Szent Grál is, amelyhez „nem földi erővel juthatsz el, hanem csakis a szív tisztaságával”.
  A kötet magyar fordítása Abrudán Katalin műfordító igényes munkája.
 • Akció!

  Szeretni a takarítást!?

  Original price was: 4,900 Ft.Current price is: 4,165 Ft.
  Linda Thomas:

  Szeretni a takarítást?!

  Többségünk nem igazán szeret takarítani vagy rendet tenni… De mi lenne, ha ezek a szükségszerű tevékenységeink új minőséget kapnának, ami aztán áldásos hatással lenne ránk, a családunkra, az otthonunkra, sőt akár még a munkahelyi környezetünkre is? Hogyan lehet szellemiséggel és szeretettel áthatni a leghétköznapibb tevékenységeinket? Linda Thomas takarítási szakember, egy ökológiai takarítócég alapítója, sokrétű, több évtizedes tapasztalatait és egyszerűen követhető tanácsait osztja meg velünk e könyvben. Olvasása során szinte észrevétlenül tanuljuk meg, hogyan forduljunk érdeklődéssel és szeretettel a közvetlen környezetünkhöz és a helyekhez, amelyekkel kapcsolatba kerülünk, hogyan teremtsünk otthont egy házból vagy lakásból, és hogyan végezzük szeretettel a feladatainkat. A gyakorlati bölcsesség igazi tárháza ez a könyv, amely leginkább az írónő személyes élményein keresztül érkezik hozzánk. Nem száraz metódust ad át tehát, hanem valódi, élő tudást, ami mindenki számára segít hatékonyabbá, rendszeretőbbé, tetterősebbé és – nem utolsósorban – lelkesebbé és örömtelibbé válni.
  Bővebben a könyvről
 • Akció!

  Pippa és Pelle gyógyít

  Original price was: 2,900 Ft.Current price is: 2,320 Ft.
  Pippa és Pelle nagyon vigyáznak kis barátaikra, az állatokra! Amikor valamelyikük rosszul érzi magát, ők azonnal ott teremnek, hogy segítsenek. Daniela Drescher két manócskája megmutatja a gyermekeknek, mennyire fontos, hogy vigyázzunk egymásra. A világhírű festőművésznő páratlan illusztrációival és szívet melengető verseivel már a legkisebbeknek is megtanítja, hogy nincs fontosabb, mint gondoskodni azokról, akiket szeretünk. Pippa és Pelle izgalmas kalandjainak folytatását már nagyon várták a legkisebbek. Kattints a linkre és nézd meg sorozatunk korábban megjelent, közkedvelt köteteit is! Pippa és Pelle Pippa és Pelle a hóban Pippa és Pelle a kertben
 • Akció!

  Tudás és keresztény meggyőződés

  Original price was: 5,900 Ft.Current price is: 3,835 Ft.
  KIEMELT AKCIÓ! Miért érdemes tőlünk, közvetlenül a kiadótól megvenni ezt a könyvet? Most 35% KEDVEZMÉNYT ADUNK, és ajándékba adjuk hozzá a rövidesen megjelenő E-KÖNYV változatot is! „Ha igazán jelentős filozófus szeretnél lenni, semmiképpen se írd le világosan, mit is gondolsz.” Hála Istennek, Plantinga nem fogadta meg a saját tanácsát, így a magyar olvasóközönség egy olyan jelentős filozófus könyvét veheti a kezébe, aki világosan ír. Teológusként a bibliakritikáról szóló fejezetet különösen hasznosnak tartom. Szívből ajánlom a könyvet hívőknek és nem hívőknek egyaránt. – Szabados Ádám PhD, teológus, a Divinity blog szerzője Olvass bele a könyvbe! Minden ember számára meghatározó jelentőséggel bír, hogy hisz-e Isten létezésében, vagy sem – és, mint tudjuk, e kérdés kapcsán mély nézetkülönbség van a filozófusok (és nem filozófusok) között. Plantinga e könyvében nem arra tesz kísérletet, hogy bebizonyítsa Isten létezését. Nem az a célja, hogy megcáfolja az ateisták és agnosztikusok nézeteit. Arra vállalkozik, hogy megmutassa: Isten létezésébe vetett hitünk racionális lehet akkor is, ha nincsenek kényszerítő erejű érveink. Akkor is kitarthatunk a hitünk igazsága mellett, ha olyanok nem értenek velünk egyet, akiket magunkkal intellektuálisan egyenrangúnak tekintünk. – Tőzsér János tudományos tanácsadó, Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Filozófiai Intézet Nagyon világos, könnyen érthető és elgondolkodtató bemutatása a Warranted Christian Beliefben, Plantinga főművében szereplő érvelés legfontosabb lépéseinek. A modern ismeretelmélet eszközeit felhasználva Plantinga azt a klasszikus álláspontot védelmezi, miszerint egyrészt a keresztény meggyőződést nem szükséges általános egyetértés övezte premisszákból kiinduló érveknek alátámasztaniuk ahhoz, hogy teljességgel racionális lehessen, másrészt viszont e meggyőződés hamissága egyetlen ilyen érv által sem mutatható ki. – Richard Swinburne, Oxfordi Egyetem Alvin Plantinga mesterműve, a Warranted Christian Belief egyike a vallási ismeretelméletről szóló legfontosabb 20. századi könyveknek. Izgalmas látni itt a nagy mű gondolatait egy tömörebb és közérthetőbb formában. A Tudás és keresztény meggyőződést élvezet olvasni – kitűnő és lebilincselő bevezetést nyújt Plantinga legnagyobb hatású gondolataiba a keresztény meggyőződés racionalitásáról. – Michael Rea, Notre Dame Egyetem Alvin Plantinga a kálvinista gyökerű kortárs gondolkodás Karl Barth mellett legkiemelkedőbb személyisége. Filozófiája tisztán logikai megalapozású. Érvei újra meg újra kiváltják az ellenvetések inkább sikertelennek mondható kísérleteit. Ám gondolatai mélyén a lélek bizonyossága él, mely e hitvalló szerzőt Krisztushoz köti. Minden keresztény, minden érdeklődő, sőt minden ateista nagy haszonnal olvashatja a kiváló fordításban végre magyarul is megjelent könyvét. – Mezei Balázs DSc, SASSS, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára Alvin Plantinga a kortárs keresztény indíttatású filozófiai ismeretelmélet egyik legfontosabb képviselője. Kiváló hír, hogy fontos nézetei immár magyarul is hozzáférhetőek. – Farkas Katalin DSc, tanszékvezető egyetemi tanár, Közép-európai Egyetem A borító Caspar David Friedrich, Reggel az Óriás-hegységben (Morning in the Riesengebirge, landscape painting, 1810-1811) festményének felhasználásával készült. Forrás: Alamy Stock Photo Belelapozós videó itt.
 • Akció!

  Az igaz élet kulcsai – hogyan szabaduljunk meg élethazugságainktól?

  Original price was: 4,900 Ft.Current price is: 4,165 Ft.
  Úgy érzed, hogy megrekedtél az életedben? Valami nincs rendben, de nem tudod megmondani, mi az? Az igaz élet kulcsai című könyvében Jon Frederickson pszichoterapeuta feltárja, mikor és hogyan csapjuk be magunkat, és hogyan szabadulhatunk meg ettől. Több tucat, néhol lenyűgöző, néhol megrendítő történeten és példán keresztül mutatja be, hogy problémáink látszólagos oka szinte soha nem a valódi ok. Emellett feltárja, mitől félünk valójában, és hogyan nézzünk szembe félelmeink tárgyával. Ezt a könyvet olvasva felismerheted:
  • Miért menekülünk a valóság elől?
  • Hogyan léphetünk ki az áldozati szerepből és nyerhetjük vissza az erőnket?
  • Miért értenek félre minket?
  • Mit nyerünk azzal, ha eldobjuk az álarcainkat?
  • Mi a szenvedésünk valódi oka?
  • Miért maradunk együtt valakivel, aki nincs ránk jó hatással?
  • Miért mondunk igent, amikor valójában nemet akarunk mondani?
  Bár a fájdalom elől hazugságokba menekülhetünk, a fantáziáinkhoz való ragaszkodás még nagyobb szenvedés forrásává válik. Ez a könyv megmutatja, hogyan teremthetünk jobb életet és szüntethetjük meg a lelki szenvedésünket azáltal, hogy elengedjük a hazugságainkat és szembenézünk a valósággal. Az olvasás során felfedezheted, hogy a terápia nem pusztán egy beszélgetés, hanem kapcsolat két ember között, akik elkötelezetten szembenéznek az élet legmélyebb igazságaival a gyógyulás érdekében…

Cím

Go to Top