ERŐ A SZERETETHEZ

„Ebben a világban az erőszakmentesség már nem intellektuális elmélkedés kérdése; hanem cselekvésre szólító szükségszerűség” – írta Martin Luther King Erő a szeretethez című, a Casparus kiadó gondozásában megjelent könyvének előszavában.

A MEGBOCSÁJTÁS KÖNYVE

Hogyan tudnánk megbocsájtani és bocsánatot nyerni? Erre a kérdésre ad választ A megbocsájtás könyvében Desmond Tutu, a Nobel-békedíjas dél-afrikai érsek, és lánya, Mpho Tutu. Könyvük az egyik leghitelesebb, ami ebben a témában valaha íródott, hiszen a szerzők tanúi és elszenvedői voltak az apartheidnek – annak, hogyan nyomta el Dél-Afrikában a fehér kisebbség a feketéket az élet minden területén. 

LÁSD MEG A LEGJOBB LEHETŐSÉGEKET AZ ÉLETBEN!

Minden élethelyzetben lehetőségünk van dönteni, ezek a döntések alakítják az életünket. Az viszont, hogy jól döntünk-e, elsősorban nem intelligenciánk- tól, megérzéseinktől, vagy ismereteinktől függ. A döntéshelyzetek kérdésként merülnek fel bennünk, a jó döntés pedig főként e kérdések helyes megfogalmazásán múlik.

HOGYAN ÉLNÉL 18 EZER ÉV ÉLETTAPASZTALATTAL?

John Izzo nem bízta a véletlenre. 15.000 embert kérdezett meg arról, kit ismernek, aki boldog, és értelmet talált az életben. A több ezer ajánlott személyből kiválasztott 235-öt, és feltette nekik az élet nagy kérdéseit. Meglepő (vagy épp egyáltalán nem az) hogy a válaszok nagyon hasonlóak voltak. Így született az Öt titok amit fel kell ismerj mielőtt meghalsz című könyv.

BOLDOG EMBER NEM KÜZD A KILÓKKAL

Ha a szervezetünknek valójában nincs szüksége olyan mennyiségű táplálékra, amennyit amúgy rutin szerűen elfogyasztunk, az hízáshoz vezet. Ha ennek ellenére az étkezések számának és mértékének csökkentése, vagy az egészségtelen, hizlaló ételek elhagyása komoly lelki megterheléssel jár, és ezért rendszeresen engedünk a kísértésnek, akkor a felesleges kilóink valójában lelki problémáink következményei. A kényszeres evés minden esetben stresszevés. Az evés viszont nem a legjobb stresszkezelési technika.