• Akció!

  Erő a szeretethez

  Original price was: 3,500 Ft.Current price is: 2,975 Ft.
  Martin Luther King Jr.

  Erő a szeretethez

  Olvass bele a könyvbe! „Ha van Martin Luther King Jr. könyvei között olyan, amelyről az emberek következetesen azt mondják nekem, hogy megváltoztatta az életüket, akkor ez az Erő a szeretethez. Azt hiszem, azért, mert ez a könyv írja le legjobban Martin Luther King Jr. erőszakmentes filozófiáját; a hitet egy szerető isteni jelenlétben, ami minden életet összeköt.” Coretta Scott King (Martin Luther King Jr. özvegye) „A bizonytalanság e viharos napjaiban, a háborúk, valamint gazdasági és faji igazságtalanságok révén megnyilatkozó gonosz az emberiség puszta túlélését fenyegeti. A válság rendkívül súlyos. Ebbe a kötetbe olyan beszédeket gyűjtöttem össze, amelyek ezt a krízist és hátterét mutatják be. Azért éppen ezeket választottam ki, mert valamilyen módon mindegyik a válságból eredő személyes és közösségi problémákat érinti.” Martin Luther King Jr. Ötven év múltán sem veszítettek érvényességükből ezek a szavak. Sőt, korunkban talán időszerűbbek, mint valaha. A könyvben összegyűjtött beszédek pedig ma is – mint keletkezésük idején – segítenek, hogy kijussunk az ideológiák labirintusából, kiemeljük fejünket a politikai érdekek és szempontok állandó viszonylagosságából, és felismerjük az ész józanságát és a szív emberségét egyesítő örök érvényű igazságokat. Ezekhez nyugodt bizonyossággal igazíthatjuk meggyőződésünket a kibogozhatatlannak tűnő társadalmi és politikai kérdésekben, hiszen már bizonyították, hogy korábban elképzelhetetlennek hitt változásokat képesek elindítani az ember belső világában és társadalmi szinten egyaránt. „Ügyeljetek arra, hogy eszközeitek ugyanolyan tiszták legyenek, mint a cél, amit el kívántok érni.” Martin Luther King Jr.
 • Akció!

  Egy király halála

  Original price was: 3,800 Ft.Current price is: 3,230 Ft.
  Olvass bele a könyvbe!
  Tavis Smiley és David Ritz:

  Egy király halála

  Martin Luther King utolsó évének igaz története

   
  „Ha egy ember semmit sem talál, amiért meg tudna halni, akkor élnie sem érdemes.” Martin Luther King
  Tavis Smiley díjnyertes könyve Martin Luther King életének utolsó, legküzdelmesebb évéről szól.
  King már nem csak az amerikai feketék jogaiért küzdött: a Szegények kampányával a gazdasági rendszer mindenféle származású áldozatának érdekeit képviselte. Azzal pedig, hogy szót emelt a vietnámi háború ellen, egy nemzeti rögeszmén túllépve tett hitet az emberségesség mellett az erőszakkal szemben – bárki legyen is annak elszenvedője. Nyilvánvalóvá tette a két ügy közötti kapcsolatot: a vietnámi háborúra költött milliárdok töredékéből is meg lehetett volna oldani a szegénység problémáját az USA-ban. E két törekvésével azonban minden korábbinál több támadást vont magára az FBI, a média, sőt még saját támogatói részéről is.
  Kinget 1968. április 4-én, napra pontosan egy évvel azután gyilkolták meg, hogy a „Vietnámon túl” című beszédében először kritizálta a vietnámi háborút. Ezt az egyévi szenvedést tekinthetjük hitvallásának, mellyel példát mutat minden ember számára, akiben a lelkiismeret hangja szembekerül az uralkodó politikai közhangulattal és a társadalmi rögeszmékkel.
  „Abban a percben, abban a másodpercben, amikor elkötelezed magad a szabadság, függetlenség és igazság mellett, akár meg is ölhetik a tested, a lelked akkor is győzni fog.” Martin Luther King
 • Akció!

  Desmond Tutu – A megbocsájtás könyve

  Original price was: 3,500 Ft.Current price is: 2,975 Ft.
  Desmond Tutu – Mpho Tutu:

  A megbocsájtás könyve

  Olvass bele a könyvbe! Mindannyiunknak szüksége van megbocsájtásra. Arra, hogy megbocsássunk, és arra is, hogy nekünk megbo­csássanak. Mindegy, hogy egy konfliktusban „kinek van igaza”, a harag, a neheztelés, a megbántottság éppúgy elszigetel min­ket egymástól, mint a szégyen és a bűntudat. A megbocsájtás az egyetlen útja annak, hogy felszabadítsuk lelkünket a gyűlöl­ködés és az önmarcangolás hatalma alól, és hogy a közöny és távolságtartás álarcába dermedt szívünket felmelegítsük. Ettől pedig nemcsak mi gyógyulunk, hanem a másik fél is. Így járul hozzá a legkisebb emberi konfliktusban születő meg­bocsájtás is az egész világ átalakulásához. Desmond Tutu, a béke­-Nobel-­díjas dél­-afrikai érsek egyike azoknak, akik a leg­hitelesebben beszélhetnek a megbocsájtásról: kulcssze­repet játszott abban, hogy a Dél­-Afrikai Köztársaság­ban az apartheid (a feketék elnyomása a fehér kisebbség által az élet minden területén) megszüntetésekor Dél-­Afrika a büntetés, a vérontás és a bosszú helyett a megbocsájtás, a gyónás és az érdekegyeztetés útjára lépett. Tutu 1995­-ben mondott le érseki székéről és azóta a vallások közti barátság és a társadalmi átalakulás egyik emblematikus alakja. Ebben a könyvben lányával, a lelkész és tanító Mpho Tutuval karöltve írja le a megbocsájtás adásának és elfogadásának négyállomásos folyamatát. Minden állomás megtételét személyes történeteikkel és gyakorlatias tanácsaikkal segítik, megmutatva, hogy a meg­bocsájtás a lehetetlennek tűnő helyzetekben is lehetséges.
 • Akció!

  Amire mindenkinek szüksége van: Erő a szeretethez (könyvcsomag)

  Original price was: 7,300 Ft.Current price is: 4,999 Ft.
  60 évvel ezelőtt hangzott el  Martin Luther King „Van egy álmom...” kezdetű, az emberi jogok védelmében mondott, azóta világhírűvé vált beszéde. Az erőszakmentesség apostolának is nevezett tiszteletes szavai hatvan év múltán sem veszítettek érvényességükből, sőt korunkban talán időszerűbbek, mint valaha, ezért könyvcsomagunkat most kedvezményes áron vásárolhatod meg. Az Erő a szeretethez című kötet, amely az emberi jogok ismert védelmezőjének ma is időszerű, társadalomébresztő beszédeit tartalmazza, segít kiemelni fejünket a politikai érdekek és szempontok állandó viszonylagosságából, valamint felismerni az ész józanságát és a szív emberségét egyesítő örök érvényű igazságokat. Tavis Smiley és David Ritz Egy király halála című, díjnyertes könyve pedig Martin Luther King utolsó évéről szól, amely életének legküzdelmesebb időszaka volt, miközben hitet tett az emberségesség mellett az erőszakkal szemben. „Ügyeljetek arra, hogy eszközeitek ugyanolyan tiszták legyenek, mint a cél, amit el kívántok érni” – Martin Luther King
 • Elfogyott
  Akció!

  A fegyvertelen katona

  Original price was: 2,900 Ft.Current price is: 2,465 Ft.
  Booton Herndon

  A fegyvertelen katona

  Olvass bele a könyvbe! Egy valódi háborús hős megrendítő, lebilincselően izgalmas, igaz története, amely hitre, elköteleződésre, bátorságra és önfeláldozásra indít. A 77. Gyaloghadosztály katonáinak nem fért a fejébe, hogy Desmond T. Doss közlegény hogyan vállalkozhatott önként a II. világháború borzalmaira egy szál fegyver nélkül, amivel védhette volna magát. Amikor Desmond az ágya mellé térdelt, hogy imádkozzon, társai bakancsokkal dobálták és sértegették. Még a parancsnoka is ki akarta dobni a seregből. De a halk szavú szanitéc kitartott amellett, hogy az ő küldetése nem a gyilkolás, hanem a gyógyítás. Amikor pedig az egységét a csatamezőre vezényelték, bebizonyította páratlan bátorságát és hősiességét. A háború egy borzalmas napján az Okinaváért vívott csatában Desmond korábbi kínzói tucatjával feküdtek a csatatéren, sebesülten és véresen. Ahogy záporoztak a japán lövedékek, a vég elkerülhetetlennek tűnt. Képes lehetett egyetlen, fegyvertelen ember arra, hogy megmentse az életüket? Ez a lenyűgöző könyv feltárja, hogyan lett Desmond Doss az első, fegyveres szolgálatot lelkiismereti okból megtagadó katona, aki megkapta a létező legmagasabb katonai kitüntetést, a Kongresszusi Becsületérmet. Legendává vált hősiessége a becsületesség, megváltás és feddhetetlenség drámai, igaz története, ami arra inspirálja az Olvasót, hogy minden körülmények között bátran merjen kiállni szívbéli meggyőződése mellett.  
 • Akció!

  A béke anatómiája

  Original price was: 3,500 Ft.Current price is: 2,975 Ft.
  Olvass bele a könyvbe!
  • Lehet, hogy a munkahelyi és a globális konfliktusoknak ugyanaz a gyökere?
  • Lehet, hogy módszeresen félreértjük ezt az okot?
  • Lehet, hogy ennek eredményeképpen éppen azokat a problémákat állandósítjuk, amelyeket megoldani igyekszünk?
  E nemzetközi bestseller reményt csepegtet a lelkünkbe, és megbékélésre hív. Megindító módon mutatja meg nekünk a viszályok legbelső eredetét, és elvezet minket a szívünk legmélyén lakozó békéhez. Megtanulhatjuk, hogyan kezeljük az olyan konfliktusokat, amelyek felemésztik az életünket, megtudhatjuk, hogyan kerüljünk emberi kapcsolatba a legtöbb keserűséget okozó ellenfeleinkkel, és hogyan alakíthatjuk át a személyes, szakmai, vagy akár a globális konfliktusokat még akkor is, amikor háború dúl körülöttünk.
  Ezt a könyvet ajánljuk magánembereknek éppúgy, mint cégvezetőknek vagy konfliktuskezelő szakembereknek – mindazoknak, akik gyógyírt keresnek az életükben, illetve a környezetükben fellépő ellentétekre.
  A könyv lélegzetelállító módon eleveníti fel a keresztes háborúk történetét, és elvezet minket a Közel-Kelet háború sújtotta területeire éppúgy, mint hétköznapi emberek otthonaiba, megmutatva a konfliktus különböző arcait, és feltárva a közös gyökeret, amelynek felismerése megteremtheti a külső béke legfontosabb előfeltételét: a békét a saját szívünkben.
  „Egy könyv, amely megváltoztathatná az emberiséget.” Marion Blumenthal Lazan holokauszt-túlélő és bestselleríró
  „A legerőteljesebb eszköz, amit valaha találtam ahhoz, hogy valódi, tartós békét teremthessünk a családokban, szervezetekben, közösségekben és nemzetek között.” Pamela Richarde, a Nemzetközi Coach Szövetség korábbi elnöke
  „Letehetetlen könyv. A béketeremtés csodálatos története.” Victor De Waal tiszteletes, a Canterbury székesegyház korábbi esperese
Go to Top