Újra kapható!

Dr. Barry K. Weinhold &  Dr. Janae B. Weinhold:

Törj ki a társfüggőségből!

Olvass bele a könyvbe!

A társfüggőség a társadalom 98 százalékát érinti, jóval túlmutat a párkapcsolati kérdéskörön. Nemcsak az egészséges emberi kapcsolatok kialakítását teszi lehetetlenné, de azt is megakadályozza, hogy belső békét, tartós lelki egyensúlyt alakítsunk ki, és kiteljesedjünk az életben. Sőt, mivel a hibás minták meghatározzák az általánosan elfogadott viselkedési normákat és társadalmunk egész működését, a probléma ördögi körforgásban erősíti és termeli újra önmagát.

Tágabb értelemben véve társfüggő minták közé tartoznak az olyan hétköznapi jelenségek, mint az önbizalomhiány, amely a többi ember biztatását, vagy dicséretét éhezi, és ilyen visszajelzések nélkül szenved. Az ebből fakadó megfelelési kényszer és befolyásolhatóság is idesorolható, de az is, amikor nem fejezzük ki nyíltan igényeinket, vagy épp nem tudjuk elfogadni, ha figyelmen kívül hagyják azt, amit akarunk. Az érme másik oldalán pedig többek között az önfejűséget, a másokat figyelmen kívül hagyó akaratosságot, az elvárásokkal szemben tanúsított kényszeres ellenállást, vagy szélsőséges esetekben az embertársainktól való fájó elkülönültséget találjuk.

A szerzők több mint ötvenéves terápiás tapasztalatukkal felvértezve végre kiutat mutatnak a könyv első megjelenéséig gyógyíthatatlannak hitt betegség csapdájából. Az első öt fejezet lényegre törő leírást ad a társfüggőség okairól, tüneteiről és felismerésének módjáról, a további tizenöt fejezet pedig a leghatékonyabban használható önsegítő könyvek mintájára a társfüggőség legyőzésére szolgáló, egyénileg és csoportosan alkalmazható technikákat, módszereket sorakoztat fel. A Weinhold házaspár könyve közérthető nyelvezete, szakmai tartalma és égető aktualitása révén nagy érdeklődésre tart számot mind a gyógyítók és terapeuták, mind a társadalom szélesebb körében.

A könyv vásárlóinak a Napfényes Élet Alapítvány jóvoltából Váradi Tibor Függőség és önállóság emberi kapcsolatainkban című előadás-sorozatának idevágó része online ingyenesen meghallgatható.

Oldalszám: 376
Formátum: 140×215 mm
Kötészet: puhafedeles
Negyedik kiadás
Melléklet: Online előadás