• Akció!

  Dan Millman – Kreatív iránytű

  Original price was: 3,900 Ft.Current price is: 3,315 Ft.
  • Régóta foglalkoztat az írás, vagy már a kész kéziratod kiadatását tervezed? • Elakadtál az alkotói folyamatban, vagy most vágnál bele az alkotásba és szükséged van útmutatásra?
  Ezt a könyvet neked találták ki!
  „Az igazán nagyszerű írói kalauzok mint egy inspirációs robbanóelegy, folyamatosan írásra késztetnek, mert »töltetük« újra és újra »berobban«. És ez a könyv pontosan ilyen. Bumm! Folytasd azt a félbehagyott mondatot!” Steven Taylor Goldsberry, a The Writer’s Book of Wisdom írója
  Ez a mű Dan Millman bestsellerszerző és lánya, Sierra Prasada különleges együttműködéséből született. A szerzőpáros célja az volt, hogy iránymutatást adjanak a kreativitás útján járóknak, illetve segítséget nyújtsanak az íróvá váláshoz. Akár új célokat keresel, vagy az ezek eléréséhez szükséges fegyelmet akarod elsajátítani, akár az önbizalomhiány és a tehetetlenség ellen szeretnéd felvértezni magad, esetleg gyakorlati tanácsokra vágysz arra vonatkozóan, hogyan értékeld a visszajelzéseket és miként teremts kapcsolatot az olvasókkal – ebben a kötetben garantáltan megtalálod a kulcsokat! Ez a mű új nézőpontból világítja meg az írás és a történetmesélés folyamatát, ráadásul az ismertetett öt­lépéses módszer bármely más kreatív alkotói tevékenység során is alkalmazható. A szerzők emellett személyes történeteikbe is beavatják az olvasót arról, hogyan sikerült felülkerekedniük alkotói válságaikon, valamint más írók, művészek és újítók bölcs tanácsait is megosztják az érdeklődőkkel. A Kreatív iránytű segítségével átírhatod a történeteket, amelyeket papírra vetsz éppúgy, mint amelyeket napról napra te magad élsz át.
  Egy olvasó írta nekünk a könyvről:
  „Egy könyvemmel már több, mint két éve csak araszolgatva haladtam. Időnként teljesen kikészített. Októberben megvettem ezt a könyvet, mivel azt írja a hátlapján, ha elakadtál az írással, neked szól. Kb. két hete kezdtem el olvasni, nem haladok gyorsan a könyvvel, mert úgy belendült az írásom, hogy csak kapkodom a fejem. Kb. 5 nap alatt összeállt a könyvem második fele és befejeztem a vázlatolást, már a kidolgozásnál tartok. Szóval ez a könyv valóban arról szól, amiről beszél. Nagyon hálás vagyok. Máris kölcsönkérte egy barátnőm, aki még nem mert elindulni az írói pályán. Írtam Önöknek levelet is egy másik témában. Köszönettel és hálával!”
 • Olvass bele a könyvbe! Dan Millman nagy sikerű regényei, A békés harcos útja és a Szókratész utazásai immár harminc éve a legnépszerűbb spirituális könyvek közé tartoznak. Az ez idő alatt készült, Magyarországon is bemutatott mozifilmben Nick Nolte alakította Dan öreg mesterét, Szókratészt. Kérdések ezrei özönlöttek a nézőktől és olvasóktól a szerzőhöz, és évtizedekig vártak arra, hogy megválaszolja őket.
  Millman most összefoglalja a könyveiből sugárzó életbölcsességet, és leleplezi a nagy sikerű regények létrejöttének titkait. Úgy tárja elénk a békés harcosnak utat mutató szellemi tanításokat, hogy a regények legrejtélyesebb részleteivel kapcsolatban éppúgy válaszokat kapunk, mint saját életünk kérdéseire. A békés harcos bölcsessége utazásra hív minden kalandvágyó lelket, aki önmagának és életének mélyebb megértését kutatja.
 • Elfogyott
  Dan Millman ezúttal a hegyek közé, az erdei vadonba hívja olvasóit, hogy tartsanak vele egy inspiráló utazásra, amelyet egy titokzatos Bölcs társaságában tesz meg. Próbákon, tapasztalatokon és szórakoztató történeteken keresztül vezeti a Bölcs a főhőst a 12 princípium, a Szellem törvényei megismeréséhez, amelyek az emberi lét alapját képezik: az egyensúly, a döntés, a folyamat, a jelenlét, az irgalom, a hit, az elvárás, az önazonosság, a cselekvés, a körforgás, az önátadás és az egység törvényéhez.
  A könyv megmutatja nekünk, hogyan tudnak ezek a kulcsok – amelyek minden vallás, kultúra és erkölcsi norma alapjait képezik – mélyebb megértéshez és a világhoz való helyes kapcsolódáshoz vezetni. Arra is fény derül, hogy ezek az alapelvek miként tudják átalakítani kapcsolatainkat, karrierünket, a pénzügyi helyzetünket vagy az egészségünket.
   
   
  „Az alkímia, amiről én beszélek, életed alacsonyabb rendű elemeit – a félelmeket, a zavarodottságot, a nyugtalanságot és a nehézségeket, amivel szembesülsz – képes a derű és öröm, a szabadság és a tisztaság aranyává változtatni.”
   
  „A jó szándékot nem lehet megenni – kezdte. – Ennek az ételnek az elkészítéséhez kigyomláltam a földet, felástam és elvetettem a magokat, mielőtt arathattam a termést. Ebben a világban az élethez többre van szükség álmoknál és jó szándéknál; cselekedni kell.”
    „Fiatal tanulóként Indiában értékes leckét tanultam. Abban az időben egy kiváltságos család sarja voltam, időm java részét olvasással töltöttem. Egy napon utazás közben, amikor egy hajós egy folyón vitt keresztül, előadtam neki, hogyan halmoztam fel tudásomat. A hajós figyelmesen hallgatott; aztán egy idő múlva megkérdezte, tudok-e úszni. – Nem – válaszoltam –, nem tudok. – Akkor sajnos attól tartok, a sok tudásod most kárba vész – mondta a hajós. – Ez a csónak süllyed.
  Mindketten nevettünk, mikor a csattanóhoz ért.
  – És, mi történt? – kérdeztem tőle.
  – Ó, hát belefulladtam – válaszolta. – Ezt a leckét sosem fogom elfelejteni.”
   
  „– Rabbi – kérdeztem –, hol vannak a bútorai?
  – És a tieid? – kérdezte.
  – Az enyémek? De hát én csak átutazóban vagyok.
  – Akárcsak én – válaszolta.”
 • Elfogyott
  Akció!

  Dan Millman – A titkos iskola

  Original price was: 2,900 Ft.Current price is: 2,465 Ft.
  Dan Millman:

  A titkos iskola

  Olvass bele a könyvbe! …Az út véget ér A békés harcos sorozat befejező kötetét tartja kezében az olvasó. A történet, ami az elmúlt közel negyven évben emberek millióit indította el a spirituális keresés útján, most lezárul, a tanítás kiteljesedik. Szókratész ismét lehetetlennek tűnő küldetéssel bízza meg tanítványát, mi pedig elkísérhetjük Dan Millmant eposzi méretű, kontinenseken átívelő, izgalmas útjára, és nyomon követhetjük belső átalakulását. Véletlennek tűnő események, hétköznapi embereknek látszó spirituális segítők, megérzések, látomások és inspirált gondolatok egyre tisztábban felismert összhangja vezeti Dant Hawaiiból a Mojave sivatagba, majd a Távol-Keletre, hogy megtalálja a titkos iskolát, amelynek felkutatásával Szókratész megbízta, és megfejtse a tanításokat, amelyeket mestere egy naplóban hagyott rá. És ahol a fizikai és a szellemi világ ösvényei egybefonódnak, ott feloldódnak a legvégsőbb ellentétek és feltárulnak az emberi élet misztériumai. Az emlékezetes szereplőkkel és életveszélyes kalandokkal teli út a valóság, az én és a halál természetét feszegeti, és felfedi a titkot, amely olyan ősi, mint e világ gyökerei. Ébredj rá te is a paradoxon, a humor és a változás titkos hatalmára! Légy részese a látomásnak, amely örökre megváltoztathatja azt, ahogy az életben rejlő lehetőségekre tekintesz!
  „Élj úgy, mintha a döntéseid tudatosak lennének, hogy felelősséget vállalhass értük! 
  Élj úgy, mintha léteznének véletlenek, hogy éber maradhass! 
  Élj úgy, mintha független, önálló személyiség lennél, hogy teljes mélységében értékelhesd veleszületett értékességedet és egyedi sorsodat! 
  És élj úgy, mintha a halál valóságos lenne, hogy kiélvezhesd a páratlan lehetőséget, amelyet életnek hívunk itt, a Föld nevű bolygón.”
   
  „Még egy közönséges nap is hozhat olyan finom változást a tudatosságunkban, amely hidat ver a földi lét és a transzcendens közé, átmenetileg megszabadít minket a halálfélelemtől, és felfedi az örök élethez vezető átjárót.”
   
  „Egy csónakban ülsz, amely lefelé úszik az idő folyóján. Aki a parton áll, a hagyományos szemszögből látja a csónakot, a múlt felől a jelen, majd a jövő felé haladni – még akkor is, ha te teljesen mozdulatlanul ülsz, az örökkévaló jelenben.”
   
  „Ha két ember kinéz egy cella ablakán, az egyik sarat lát, a másik a csillagokat.”
 • Dan Millman:

  Szókratész utazásai

  Olvass bele a könyvbe! Dan Millman (A békés harcos útja, Erre születtél) nagy sikerű kalandregénye olvasók ezreit ragadta magával, és három hónap után megérett a második magyar kiadásra. A Szókratész utazásai életünk legprovokatívabb kérdéseit feszegeti:
  • Mi célja van a szenvedéseinknek?
  • Hol ér véget a sodródás, és kezdődik el az igazi Élet?
  • Lehet esélye egy békés szívnek a gátlástalan gonoszsággal és a féktelen erőszakkal szemben?
  „Békélj meg magaddal, és nem lesz senki, aki legyőzhet. És senki, akit te kívánnál legyőzni.” „Szergej hároméves volt, amikor a katonák közé került. Tizenöt évesen a vadonba szökött, és semmi másba nem kapaszkodhatott, csak egy nagyapa emlékébe, aki Szókratésznak nevezte őt.Így kezdődik a viszontagságokkal teli kalandos élet, amely olvasók millióinak az életét változtatta meg világszerte. Bátorságnak és hitnek, szerelemnek és fájdalomnak a regénye ez, amely feltárja előttünk a harc művészetének legmagasabb formáját, a béke ösvényét. „Megerősített és az élet iránti csodálattal töltött el ez a könyv.” (egy olvasó leveléből) „Millman élvezetes, gördülékeny stílusának köszönhetően ezt a könyvet képtelenség letenni.” (Publisher’s Weekly)
Go to Top