• Olvass bele a könyvbe! Dan Millman nagy sikerű regényei, A békés harcos útja és a Szókratész utazásai immár harminc éve a legnépszerűbb spirituális könyvek közé tartoznak. Az ez idő alatt készült, Magyarországon is bemutatott mozifilmben Nick Nolte alakította Dan öreg mesterét, Szókratészt. Kérdések ezrei özönlöttek a nézőktől és olvasóktól a szerzőhöz, és évtizedekig vártak arra, hogy megválaszolja őket. Millman most összefoglalja a könyveiből sugárzó életbölcsességet, és leleplezi a nagysikerű regények létrejöttének titkait. Úgy tárja elénk a békés harcosnak utat mutató szellemi tanításokat, hogy a regények legrejtélyesebb részleteivel kapcsolatban épp úgy válaszokat kapunk, mint saját életünk kérdéseire. A könyv több mint száz részletet idéz A békés harcos útjából és a Szókratész utazásaiból. Ezekhez kommentárt fűzve világítja meg Szókratész bölcsességének esszenciáját, és tisztázza, mit is jelent békés harcosnak lenni a mindennapi életben, a való világban. A Békés harcos bölcsessége utazásra hív minden kalandvágyó lelket, aki önmagának és életének mélyebb megértését kutatja. Dan Millman irányt mutat leghűségesebb olvasóinak épp úgy, mint a tanításaival most ismerkedőknek, hogyan éljenek békés szívvel és harcos szellemmel. A céltudatos személyiség és a sors kihívásainak harcában napról-napra új fejezet kezdődik. Csak egy békés szív képes a világban kiteljesedni, és megvalósítani egy magasabb rendű életet.
 • DAN MILLMAN ezúttal a hegyek közé, az erdei vadonba hívja olvasóit, hogy tartsanak vele egy inspiráló utazásra, amelyet egy titokzatos Bölcs társaságában tesz meg. Próbákon, tapasztalatokon és szórakoztató történeteken keresztül vezeti a Bölcs a főhőst a 12 princípium, a Szellem törvényei megismeréséhez, amelyek az emberi lét alapját képezik: az egyensúly, a döntés, a folyamat, a jelenlét, az irgalom, a hit, az elvárás, az önazonosság, a cselekvés, a körforgás, az önátadás és az egység törvényéhez.
  A könyv megmutatja nekünk, hogyan tudnak ezek a kulcsok – amelyek minden vallás, kultúra és erkölcsi norma alapjait képezik – egy mélyebb megértéshez és a világhoz való helyes kapcsolódáshoz vezetni. Arra is fény derül, hogy ezek az alapelvek miként tudják átalakítani kapcsolatainkat, karrierünket, a pénzügyi helyzetünket vagy az egészségünket.
   
   
  „Az alkímia, amiről én beszélek, életed alacsonyabb rendű elemeit – a félelmeket, a zavarodottságot, a nyugtalanságot és a nehézségeket, amivel szembesülsz – képes a derű és öröm, a szabadság és a tisztaság aranyává változtatni.”
   
  „A jó szándékot nem lehet megenni – kezdte. – Ennek az ételnek az elkészítéséhez kigyomláltam a földet, felástam és elvetettem a magokat, mielőtt arathattam a termést. Ebben a világban az élethez többre van szükség álmoknál és jó szándéknál; cselekedni kell.”
   
  „Fiatal tanulóként Indiában értékes leckét tanultam. Abban az időben egy kiváltságos család sarja voltam, időm java részét olvasással töltöttem. Egy napon utazás közben, amikor egy hajós egy folyón vitt keresztül, előadtam neki, hogyan halmoztam fel tudásomat. A hajós figyelmesen hallgatott; aztán egy idő múlva megkérdezte, tudok-e úszni. – Nem – válaszoltam –, nem tudok. – Akkor sajnos attól tartok, a sok tudásod most kárba vész – mondta a hajós. – Ez a csónak süllyed.
  Mindketten nevettünk, mikor a csattanóhoz ért.
  – És, mi történt? – kérdeztem tőle.
  – Ó, hát belefulladtam – válaszolta. – Ezt a leckét sosem fogom elfelejteni.”
   
  „– Rabbi – kérdeztem –, hol vannak a bútorai?
  – És a tieid? – kérdezte.
  – Az enyémek? De hát én csak átutazóban vagyok.
  – Akárcsak én – válaszolta.”
 • A titkos iskola

  2,900.00 Ft
  Dan Millman:

  A titkos iskola

  Olvass bele a könyvbe! …Az út véget ér A békés harcos sorozat befejező kötetét tartja kezében az olvasó. A történet, ami az elmúlt közel negyven évben emberek millióit indította el a spirituális keresés útján, most lezárul, a tanítás kiteljesedik. Szókratész ismét lehetetlennek tűnő küldetéssel bízza meg tanítványát, mi pedig elkísérhetjük Dan Millmant eposzi méretű, kontinenseken átívelő, izgalmas útjára, és nyomon követhetjük belső átalakulását. Véletlennek tűnő események, hétköznapi embereknek látszó spirituális segítők, megérzések, látomások és inspirált gondolatok egyre tisztábban felismert összhangja vezeti Dant Hawaiiból a Mojave sivatagba, majd a Távol-Keletre, hogy megtalálja a titkos iskolát, aminek felkutatásával Szókratész megbízta, és megfejtse a tanításokat, amelyeket mestere egy naplóban hagyott rá. És ahol a fizikai és a szellemi világ ösvényei egybefonódnak, ott feloldódnak a legvégsőbb ellentétek és feltárulnak az emberi élet misztériumai. Az emlékezetes szereplőkkel és életveszélyes kalandokkal teli út a valóság, az én, és a halál természetét feszegeti, és felfedi a titkot, amely olyan ősi, mint e világ gyökerei. Ébredj rá te is a paradoxon, a humor és a változás titkos hatalmára! Légy részese a látomásnak, amely örökre megváltoztathatja azt, ahogy az életben rejlő lehetőségekre tekintesz!
  „Élj úgy, mintha a döntéseid tudatosak lennének, hogy felelősséget vállalhass értük! 
  Élj úgy, mintha léteznének véletlenek, hogy éber maradhass! 
  Élj úgy, mintha független, önálló személyiség lennél, hogy teljes mélységében értékelhesd veleszületett értékességedet és egyedi sorsodat! 
  És élj úgy, mintha a halál valóságos lenne, hogy kiélvezhesd a páratlan lehetőséget, amelyet életnek hívunk itt, a Föld nevű bolygón.”
   
  „Még egy közönséges nap is hozhat olyan finom változást a tudatosságunkban, amely hidat ver a földi lét és a transzcendens közé, átmenetileg megszabadít minket a halálfélelemtől, és felfedi az örök élethez vezető átjárót.”
   
  „Egy csónakban ülsz, amely lefelé úszik az idő folyóján. Aki a parton áll, a hagyományos szemszögből látja a csónakot, a múlt felől a jelen, majd a jövő felé haladni – még akkor is, ha te teljesen mozdulatlanul ülsz, az örökkévaló jelenben.”
   
  „Ha két ember kinéz egy cella ablakán, az egyik sarat lát, a másik a csillagokat.”
 • Dan Millman:

  Szókratész utazásai

  Olvass bele a könyvbe! Dan Millman (A békés harcos útja, Erre születtél) nagy sikerű kalandregénye olvasók ezreit ragadta magával, és három hónap után megérett a második magyar kiadásra. A Szókratész utazásai életünk legprovokatívabb kérdéseit feszegeti. Mi célja van a szenvedéseinknek? Hol ér véget a sodródás, és kezdődik el az igazi Élet? Lehet esélye egy békés szívnek a gátlástalan gonoszsággal és a féktelen erőszakkal szemben? „Békélj meg magaddal, és nem lesz senki, aki legyőzhet. És senki, akit te kívánnál legyőzni.” Szergej három éves volt, amikor a katonák közé került. Tizenöt évesen a vadonba szökött, és semmi másba nem kapaszkodhatott, csak egy nagyapa emlékébe, aki Szókratésznak nevezte őt. Így kezdődik a viszontagságokkal teli kalandos élet, amely olvasók millióinak az életét változtatta meg világszerte. Bátorságnak és hitnek, szerelemnek és fájdalomnak a regénye ez, amely feltárja előttünk a harc művészetének legmagasabb formáját, a béke ösvényét. „Megerősített és az élet iránti csodálattal töltött el ez a könyv.” (egy olvasó leveléből) „Millman élvezetes, gördülékeny stílusának köszönhetően ezt a könyvet képtelenség letenni.” (Publisher’s Weekly)
WordPress Image Lightbox Plugin